10 – Conclusie

Willen we iets aan klimaatverandering doen, moet je concluderen dat we voor een enorme uitdaging staan om overbevolking per direct tegen te gaan.

We hebben waarschijnlijk niet veel tijd meer om de klimaatverandering te stoppen. Met in het achterhoofd, dat natuurrampen steeds omvangrijker worden, natuurgebieden verdwijnen en de zeespiegel stijgt, zal iedereen enorm zijn best moeten doen om het tij te keren.

Het is afhankelijk van ons voortbestaan, hoe lang de aarde nog voldoende voedsel kan leveren voor een wereldbevolking die maar steeds blijft groeien. We zijn de aarde aan het uitwringen om nog maximale opbrengsten te kunnen krijgen, van grondoppervlak dat steeds schaarser wordt om voedsel op te verbouwen.

Zelf kun je best veel doen om de wereld mooier te maken. Voorbeelden staan op een andere pagina.

Verstandige personen zullen hun best willen doen om iets te doen tegen overbevolking. Echter, er zullen altijd personen zijn, die niet mee willen doen aan deze trend. Die zullen gewoon door blijven gaan met het maken van (veel) kinderen. Mensen die het niet kunnen en/of willen begrijpen, die in hun eigen denken blijven steken. De wereldbevolking zal daardoor mogelijk helemaal niet krimpen, en het niveau van de mens zal steeds lager worden. De bevolking wordt steeds dommer. Ik begrijp dat er maar zo heel weinig mensen zich willen branden aan deze materie.

Begrijp dat ieder individu op deze aarde belangrijk is om het grote doel te bereiken. Daarom: blijf elkaar respecteren en helpen. Samen staan we sterker dan alleen.