Doelstelling

Hallo, welkom.

Ik heb deze site geschreven omdat ik me zorgen maak over hoe we met zijn allen met onze mooie planeet en met elkaar omgaan. Vooral de klimaatverandering en de overbevolking spelen hierin een grote rol.  Als je dit bespreekbaar wilt maken, hoor je steeds weer als antwoord: “daar kun je toch niks aan doen”, of “dat valt allemaal best wel mee hoor”. Voor mij is het inmiddels wel duidelijk: niks doen verandert helemaal niks. Daarom heb deze site geschreven .  Een site te maken om mensen bewust te maken van het probleemsite. Want, een probleem is het zeker. In gewone mensentaal, zonder moeilijke woorden. En ik kan jou hulp best wel gebruiken 🙂

Er zijn mensen die vinden dat je een probleem als dit niet op zo’n on-ethische manier mag benaderen. Volgens mij kom je met ethiek NOOIT tot een verandering dat in dit geval daadwerkelijk werkt, en blijf je met ethiek vastgeroest aan principes. Dan laat je alles op z’n beloop, met desastreuze hongersnoden tot gevolg. Is dat dan ethisch verantwoord???

Ethiek (Grieks: èthos, gewoonte of zedelijke handeling) of moraalwetenschap is een tak van de filosofie die zich bezighoudt met de kritische bezinning over het juiste handelen.” (Wikipedia)

Om te voorkomen dat het een negatief verhaal gaat worden, laat ik zoveel mogelijk positieve voorbeelden zien, hopelijk met hulp van jou als lezer via de blog. Via de ‘berichten’ knop onderaan het menu, links van deze pagina, kun je contact met ons opnemen of een bericht achterlaten. Of via info@earthinbalance.nl

Alles op deze site is geschreven vanuit een persoonlijk oogpunt. Ik put uit eigen (levens)ervaring. Dingen die ik gedurende mijn leven heb gehoord, gelezen, meegemaakt. Jijzelf kunt heel eenvoudig nagaan of het realistisch is wat ik schrijf. Kijk in je eigen omgeving. Wees open, eerlijk en objectief in je waarneming. Iedereen kan in zijn directe omgeving zien wat gevolgen van ons handelen zijn. Ons handelen als mens, vroeger en nu. Ben je nog niet overtuigd? Lang leve internet.

Als grote drijfveer moet zeker Al Gore worden genoemd.

https://knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/an-inconvenient-truth

muziek: Earth song – Micheal Jackson