2 – Even voorstellen

Ik ben Jan Mulder, schrijver van deze site. Een nuchtere Nederlander, geboren in een gezin met 4 kinderen. Een persoon met een heel doorsnee leven, met een doorsnee inkomen, met een geweldig karakter. Iemand zoals jij waarschijnlijk.

Mijn opvoeding was volgens mij de beste die ik krijgen kon. Het gezin ging ’s zondags naar de kerk, op school kon ik altijd prima meekomen.

Onze interesse voor natuur en dieren is thuis altijd bovengemiddeld geweest. Een aantal van ons heeft zich aangesloten bij natuurorganisaties, omdat we weten dat we ook op die manier een klein steentje bij kunnen dragen aan een mooiere leefomgeving.

Ik wil proberen met deze site zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om zich bij mij aan te sluiten. Dat kan eenvoudig door het sturen van een email (in het menu linksboven).

We zijn eerlijk, betrouwbaar, en respectvol. We hebben respect voor mens en natuur. Bovendien staan we positief in het leven en gaan we niet bij de pakken neerzitten. We steken zeker geen kop in het zand, maar realiseren ons dat veranderen tijd zal kosten.

Tot een jaar of 20 is iedereen vooral bezig met school, vrienden maken, en plannen voor de toekomst. Naarmate je ouder wordt, verandert dit langzaam, omdat de toekomst vorm begint te krijgen met huisje, boompje, beestje. Vergelijkingen met hoe het was kun je pas maken als je ouder wordt. Langzamerhand begin je te beseffen dat er ooit dingen anders waren. Woonwijken staan daar waar ooit grasland of bos was. Je gaat je beseffen dat we goed voor onze aarde, de natuur, moeten zorgen. Toen ik een jaar of 10 was, werd er melding gemaakt van een file op de snelweg. De jongeren van tegenwoordig denken dat er altijd files zijn geweest!!!

Het besef dat de wereld heel hard vol raakte en veranderde kwam voor mij, schrijver van deze site,  al 30 jaar geleden. Voor mij een heel belangrijke reden om te willen dat iedereen zo jong mogelijk beseft dat we met z’n allen kunnen veranderen. Ouders zouden hun kinderen al heel jong moeten laten beseffen dat de planeet en alles wat erop groeit en bloeit, liefdevol en met respect behandeld moet worden.