2 – Wie zijn wij?

Wij zijn een groepje enthousiastelingen die overtuigd zijn dat we in beweging moeten komen. Onze oprichter is een nuchtere Nederlander, geboren in een gezin met 4 kinderen. Een persoon met een heel doorsnee leven, met een doorsnee inkomen, met een geweldig karakter. Iemand zoals jij en ik dus.

Zijn opvoeding was volgens mij de beste die hij krijgen kon. Het gezin ging ’s zondags naar de kerk, op school kon hij altijd prima meekomen.

Onze interesse voor natuur en dieren is waarschijnlijk bovengemiddeld. Een aantal van ons heeft zich aangesloten bij natuurorganisaties, omdat we weten dat we ook op die manier een klein steentje bij kunnen dragen aan een mooiere leefomgeving.

We proberen met deze site zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om zich bij ons aan te sluiten. Dat kan eenvoudig door het sturen van een email (in het menu onderaan).

We zijn eerlijk, betrouwbaar, en respectvol. We hebben respect voor mens en natuur. Bovendien staan we positief in het leven en gaan we niet bij de pakken neerzitten. We steken zeker geen kop in het zand, maar realiseren ons dat veranderen tijd zal kosten.

Tot een jaar of 20 is iedereen vooral bezig met school, vrienden maken, en plannen voor de toekomst. Naarmate je ouder wordt, verandert dit langzaam, omdat de toekomst vorm begint te krijgen met huisje, boompje, beestje. Langzamerhand begin je te beseffen, dat we goed voor onze aarde, de natuur, moeten zorgen. Het is voor ons niet meer dan normaal om zo gezond mogelijk te leven, altijd rekening houdend met zo weinig mogelijk afval genereren. Papier gescheiden, plastic apart. Recyclen wat we kunnen en zo weinig mogelijk weggooien.

Het besef dat de wereld heel hard vol raakte en veranderde kwam voor mij, schrijver van deze site,  al 30 jaar geleden. Voor mij een heel belangrijke reden om te willen dat iedereen zo jong mogelijk beseft dat we met z’n allen kunnen veranderen. Ouders zouden hun kinderen al heel jong moeten laten beseffen dat de planeet en alles wat erop groeit en bloeit, liefdevol en met respect behandeld moet worden.