5 – Kom in actie! Doe iets!

Wat kunnen we doen aan klimaatverandering?

Behalve overbevolking, heeft alles wat we doen invloed op onze omgeving, op het klimaat. Met z’n allen hebben we het klimaat doen veranderen, dus kunnen we daar ook wat aan doen om het te minderen. Klimaatverandering stoppen zal nooit gaan, de geschiedenis leert dat het klimaat op aarde altijd veranderd is. Alleen de snelheid waarmee het de laatste 10 tallen jaren gebeurt, daar kunnen we beslist wat aan doen.

Wordt je bewust van hoe je leeft. Kijk met andere ogen naar jezelf, je familie en je omgeving. Dit alles met respect voor de natuur, de mens en dus de wereld. Iedereen kan een positieve bijdrage leveren, dus we hebben iedereen nodig om klimaatverandering tegen te gaan. We kunnen niet in één keer zorgen voor minder bevolking, daar gaan generaties overheen. We kunnen er wél voor zorgen dat we de natuur zoveel mogelijk helpen om te herstellen. De natuur geeft ons voedsel, frisse lucht, etc. Helaas zijn er veel mensen die liever denken aan zo snel mogelijk veel geld verdienen. Ten koste van datgene wat we het hardst nodig hebben, natuur, milieu, onze planeet Aarde. Terwijl niemand in staat is gebleken om geld te eten.

En er zijn écht heel veel dingen die je zelf kunt doen om beter voor de aarde en alles wat er (nog) op leeft, te zorgen. Te beschermen wat er nog over is. Daarvoor heb ik een nieuwe pagina gemaakt, vol met initiatieven. Laat je inspireren en leer bewust te leven. Heb je een leuk idee, stuur het op en ik zet het op deze site. Met z’n allen kunnen we er weer wat moois van maken. Jouw bijdrage, groot of klein, maakt de wereld beslist mooier.

Deel deze site met zoveel mogelijk personen, opdat we een steeds grotere groep kunnen vormen, die steeds meer ideeën uit kunnen werken. Én realiseren!! Die misschien wel de politiek kunnen bewegen om andere keuzes te maken. Gemeentes en provincies zouden anders met onze natuur om moeten gaan. Niet denken aan nóg meer huizen en bedrijventerreinen, dus nóg minder boerderijen en groen, maar precies andersom. Gelukkig zijn er in ieder geval nog gebieden waar de natuur terug mag komen. Ondanks dat dit een druppel op een gloeiende plaat is, is het tenminste een begin.

Ik besef dat dit een jarenlang proces zal zijn, maar klimaatverandering is iets van ons allemaal. En het is nog niet te laat, maar we moeten NU wel actief iets doen!!!!

Als we de site van het CBS moeten geloven valt het echter allemaal nog wel mee. Ook al wordt er geschreven dat er alleen in Nederland al 11 duizend hectare landbouwgrond is verdwenen. “Zo had in de periode 2006-2008 ongeveer 31 procent van het nieuwe gebruik een groen karakter en werd bijna 63 procent bebouwd gebied.”

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/08/minder-landbouw-meer-natuur